Херој са Кошара Милош Јовановић још лечи ране

Милош Јовановић је један од хероја са Кошара који је на ратном попришту задобио ране и оболео. У лето 1999. године са Косова и Метохије вратио се у родно село Троштице код Новог Пазара, где није имао никаквих услова за живот. Његов саборац и суграђанин Насер Вучељ погинуо је бранећи отаџбину.

Пут до куће Милоша Јовановића, хероја са Кошара, води преко планинских превоја. Ни након две деценије, његове ране нису зарасле. Ипак, услови за живот су много бољи захваљујући хуманости добрих људи.

„Вратио сам се са Кошара, крвав. Затекао сам овде мајку и сестру. Мајка болесна, кућа у лошем стању. Ништа није имало”, каже Милош Јовановић. „Данас смо у новој кући. Ову кућу исто, Хидо Муратовић помогао да изградимо са његовим донаторима.”

Милош Јовановић, ратни ветеран живи са мајком и сестром од социјалне помоћи.

„Кад сам угледала сина, три сата сам седела на брду. Кажу ми: иде ти син. Ја не верујем и даље. Данима сам плакала”, сећа се Милошева мајка Роса.

Насер Вучељ, имао је само 19 година када је као војник Југословенске армије изгубио живот на бранику отаџбине.

„Дао је живот за своју земљу за свој народ и би желео да се зове једна улица у Новом Пазару по њему, пошто има разних улица па и он је то заслузжо", каже Насеров отац Алија Вучељ.

Насера, кажу никада неће заборавити његови другови, родбина и град, а Милошу Војска Србије чини све да обезбеди адекватно лечење у најбољим клиникама Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво