Херој са Кошара Милош Јовановић још лечи ране

Милош Јовановић је један од хероја са Кошара који је на ратном попришту задобио ране и оболео. У лето 1999. године са Косова и Метохије вратио се у родно село Троштице код Новог Пазара, где није имао никаквих услова за живот. Његов саборац и суграђанин Насер Вучељ погинуо је бранећи отаџбину.

Пут до куће Милоша Јовановића, хероја са Кошара, води преко планинских превоја. Ни након две деценије, његове ране нису зарасле. Ипак, услови за живот су много бољи захваљујући хуманости добрих људи.

„Вратио сам се са Кошара, крвав. Затекао сам овде мајку и сестру. Мајка болесна, кућа у лошем стању. Ништа није имало”, каже Милош Јовановић. „Данас смо у новој кући. Ову кућу исто, Хидо Муратовић помогао да изградимо са његовим донаторима.”

Милош Јовановић, ратни ветеран живи са мајком и сестром од социјалне помоћи.

„Кад сам угледала сина, три сата сам седела на брду. Кажу ми: иде ти син. Ја не верујем и даље. Данима сам плакала”, сећа се Милошева мајка Роса.

Насер Вучељ, имао је само 19 година када је као војник Југословенске армије изгубио живот на бранику отаџбине.

„Дао је живот за своју земљу за свој народ и би желео да се зове једна улица у Новом Пазару по њему, пошто има разних улица па и он је то заслузжо", каже Насеров отац Алија Вучељ.

Насера, кажу никада неће заборавити његови другови, родбина и град, а Милошу Војска Србије чини све да обезбеди адекватно лечење у најбољим клиникама Србије.

број коментара 0 Пошаљи коментар