Паметне табле у школама у Медвеђи

Општина Медвеђа је једна од ретких, а можда и једина општина у Србији која је за све своје школе и у варошици и на сеоском подрчју набавила интарактивне табле. Ученицима су на овај начин добили савременију и занимљивију наставу, а грађани Медвеђе могли би да добију и нова радна места. Произвођач табли заинтересован је да у овом месту покрене производњу.

Ђаци као да се играју, пишу бришу, а паметна табла све памти. За ученике четвртог разреда Основне школе "Горња Јабланица" у Медвеђи учење уз интерактивну таблу је право задовољство, доноси нове вештине и нова сазнања.

Нове интерактивне табле значе и нове методе у настави. Сваки предмет има свој посебан програм, од музичког васпитања, математике и биологије до географије. Новина и за ученика али и за наставнике.

"Мислим да ћемо временом тако да кажем лако ући у експлоатацију свега тога и надам се да ће резултати бити ти који ће оправдати све то", каже професор математике Драган Веселиновић, а учитељ Рахим Кусуми додаје:

"Ово је велики допринос за развој и школовање деце у нашој школи, и то је јако корисно".

Интерактивне табле су производ домаће памети. Општина Медвеђа може да се похвали чињеницом да једина у Србији у свим школама на својој територији има бар једну овакву таблу. Циљ је да се нађу не само у свакој школи него у свакој учионици.

"Идемо напред и идемо ка томе да у свакој учионици буде интерактивна табла инсталирана. То је оно што је не будућност, то је садашњост, и то је нешто што мора да се деси", каже Жељко Јовановић из предузећа "Миленијум систем".

"У свакој школи чак и у свим сеоским школама постоје интерактивне табле. Што се тиче услова ускоро почиње реконструкција две школе у Медвеђи и Сијаринској Бањи преко канцеларије за управљање јавним улагањима", каже др Небојша Арсић, председник Општине Медвеђа.

Креда и сунђер, можда, већ наредне школске године, више се неће користити у школама у Медвеђи. Ученици основних и средњих школа у овој варошици тако постају пионири у коришћењу нових наставних метода које доноси дигитално образовање због чега се бришу разлике у квалитету образовног процеса школа у већим и мањим срединама. Својим радом и односном према школи то су и заслужили.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво