Шабац: Веће казне за шетњу пса без повоца

Одлуком Скупштине града, казна за несавесне власника паса у Шапцу, повећана је са пет на петнаест хиљада динара. Поводац је обавезан, а без заштитне корпе могу се изводити само мали пси и штенци до четири месеца.

Рајко Јанчикић шестомесеног белгијског овчара Акија, свакодневно шета. Без заштитне корпе и повоца никада га, каже, не изводи у град.

"Мора се водити рачуна о безбедности, ма колико познавали свог пса. Без обзира на његову нарав и карактер, постоје блажи пси, постоје оштрији, али, ипак, преветива је нешто на чему ја потенцирам", наводи Јанчикић.

У парковима, Шапчани псе углавном шетају без заштине корпе. Неретко их оставе и без надзора.

Прошле године, у Шапцу кажњено је око стотину несавесних власник. Забележен је и велики број напада паса на суграђане.

"Пси који имају висину гребена вишу од четрдесет центиметара, морају имати корпу, са акцентом на оне псе који условно речено представаљу већу опасност, у односу на неке друге расе", објашњава Ненад Илић, шеф прве подручне организационе јединице Комуналне полиције.

У наредном периоду, комунални полицајци ће посебно обратити пажњу на малолетнике који шетају расне псе.

"У граду видимо велики број малолетних лица који самопоуздање дижу куповином јако скупог пса, кога купују родитељи, а где деца нису упозната са карактером пса, и са начином на који би требало да их одгајају, и воде рачуна о њему. Нажалост, велики број тих паса представљу ротвајлери и стафори", каже Ненад Илић.

Према градској одлуци, поводац не сме бити дужи од два метра. Шапачнима је забрањено држање питбул теријера, и паса насталих укрштањем са том расом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво