Завршене 24. Глумачке свечаности у Пожаревцу

Јелисавета Сека Саблић проглашена је најбољом глумицом на 24. Глумачким свечаностима "Миливоје Живановић" у Пожаревцу.

Улога Богданке, најстарији и једини побуњени лик на сцени, у представи „Врат од стакла” Југословенског драмског позоришта, а по тексту Биљане Србљановић, донела је Јелисавети Секи Саблић, статуету Миливоја Живановића, награду за најбољег глумца 24. Глумачких свечаности у Пожаревцу.

 

„Ја сам поверовала у тај лик”, истиче Сека Саблић. „Нашла много тога свога личног у њему и са својим искуством и великим задовољством играм."

Стручни жири сматра да је ова позоришна година пуна квалитетних глумачких остварења достојних имена Миливоја Живановића.

„Носити награду са именом Миливоја Живановића није мала ствар. То је орден који глумци ретко када добијају”, наглашава Тања Бошковић, председница жирија. „Мислим да је Јелисавета Сека Саблић у представи Врат од стакла направила нешто што није скоро виђено и неће вероватно бити скоро виђено.”

У конкуренцији за најбољег глумца фестивала били су и Александар Маринковић у представи Лимунација, Јована Гавриловић у Петријином венцу, Југослав Крајнов, пречасни Парис у Вештицама из Салема и Љубомир Бандовић у култној улози Илије Чворовића, у Балканском шпијуну.

У част победника, наступило је позориште Атеље 212 са представом Ноћна стража.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво