На Копаонику завршена скијашка сезона

Скијашка сезона на Копаонику, која је почела 6. децембра завршава се данас. Током 126 дана, у том туристичком центру било је више од 220.000 скијаша, дневно од пет до седам хиљада.

Ова сезона памтиће се по изузетним пословним резултатима, константном броју скијаша током целе зиме и по до сада незапамћеној количини снега. Највиша висина снега измерена је 15. фебруара - 117 центиметара.

Током 126 дана, у том туристичком центру било је више од 220.000 скијаша, дневно од пет до седам хиљада. Највише скијаша на копаоничким стазама у протеклој сезони било је 7. фебруара - више од осам хиљада скијаша.

Нове инвестиције, нове ски-стазе и ски-лифт на Мариним водама, осветљење на стази Панчић, бројне забавне активности попут вожње такси табачем и санкање много су допринеле да интересовање ове зиме буде још веће.

Скијалишта Србије су током целе сезоне организовала и музичко-забавна дешавања, као и хуманитарну ски-трку са НУРДОР-ом, где је прикупљено више од 700.000 динара за нову родитељску кућу у Београду.

Након завршетка скијашке сезоне, Скијалишта Србије почињу припреме за летњу сезону, чији је почетак планиран за средину јуна месеца.

број коментара 0 Пошаљи коментар