Меморијални турнир РТС-а на Косову и Метохији

Турнир „Играјмо за 16”, први пут је организован на Косову и Метохији. Победник - екипа Дома здравља из Доње Гуштерице код Грачанице, која је у прошлогодишњем финалу на Бањици освојила 3. место - у даљем такмичењу играће против екипа из централне Србије.

Четири екипе на квалификационом турниру у Грачаници. У финалу, у једној екипи играчи из Сувог Дола и Угљара, а у другој Дома здравља Доња Гуштерица. Резултат 4 :2 за прошлогодишње освајаче трећег места.

„Ово нам је треће учешће, прве две године смо ову групну фазу, тј. бараж турнир играли у Нишу. Једне године смо били само учесници, а прошле године смо освојили Групу Ниш и учествовали даље на турниру у Београду", каже Саша Младеновић, организатор турнира у Грачаници.

Међу екипама осам градова, тим Дома здравља из Доње Гуштерицепрошле године  освојио је прво место, подсећа Младеновић:

„Од укупно 300 екипа које су учествовале на турниру ‘Играјмо за 16’  нису биле само екипе из Централне Србије, то су екипе из дијаспоре, екипе медија, пријатеља, партнера. Освојили смо треће место.”

Фудбалери из српских средина централног дела КиМ прижељкују прошлогодишњи успех, али више од тога поносе се што су постали део манифестације.

И малишани из Школе фудбала у Угљару придружили су се одраслима пре финалне утакмице и у финалу.

„Мислим да ћемо на млађа поколења то да пренесемо, да то остане традиција, једноставно док се одржава тај турнир неће се заборавити те жртве”, наглашава Момир Морача.

Минутом ћутања учесници финалне утакмице, одали су пошту невино настрадалим радницима РТС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво