Више реда у врањским пешачким зонама

Врањско Јавно предузеће Урбанизам и изградња града, донело је одлуку о пооштравању контроле и кажњавању возача у пешачким зонама. Две су пешачке зоне у Врању, у једној је главно шеталиште, а у другој су, углавном, кафићи.

У пешачку зону, уз дозволу, могу да улазе само доставна возила у терминима: од 5 до 8, и од 16 до 17 часова. Годишња претплата је 4 хиљаде динара и њу су до сада прибавила само три правна лица. Дневни улаз возила у пешачку зону кошта 100 динара.

„ И мимо тих термина, видели смо возила да пролазе кроз пешачку зону, то је срамота, не може да се прође, а овде има пуно деце и старијих који шетају", најчешћи су коментари врањанаца. 

 

С друге стране они који у пешачким зонама имају продавнице и локале кажу да је то једини начин да допреме робу и да због кашњења достављача понекад не могу да поштују предвиђене термине.

"Надлежне инспекцијске службе ће након обележавања вертикалне и хоризонталне сигнализације у пешачким зонама, почети са кажњавањем несавесних возача. Оно што радимо није да би убирали приходе, већ да би обезбедили безбедност наших суграђана", каже Бранимир Стојанчић, в.д. директора ЈП Урбанизам и изградња града.

 

Надлежни најављују новчане казне за оне који не поштују одлуку о времену уласка у пешачке зоне. Биће санкционисани и они који оштете инфрастуктуру - коцку, плоче, клупе, жардињере, канте. Комунална и саобраћајна полиција ће контролисати ове зоне, уз надлежне из Јавног предузећа Урбанизам и изградња Врања.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво