Најбољи ученици са Косова и Метохије на Копаонику

Десету годину заредом најбољи ученици школа са Косова и Метохије бесплатно зимују на Копаонику. Овога пута, друштво им праве и млади из Дечјег села Краљево.

Сунце и снег у априлу. Предивна слика Копаоника. На стазама скијаши и бордери. Време за право уживање. 

 

Захваљујући доброј пракси домаћина да на крају сезоне угосте оне најбољи и оне који нису у прилици да приуште зимовање у нашем најпознатијем ски-центру ове недеље друже се, уче да скијају и уживају дечаци и девојчице од којих су многи први пут на овој планини.

Неда Милкић, из ОШ "Краљ Милутин" у Грачаници каже да јој је прелепо: "Први пут сам на Копаонику. Скијамо, у куглани смо били, на базену и прелепо је све. Много ми се свиђа овде."

За Неду, али и осталу децу ово зимовање је награда за постигнути успех у школи.

"Мислим да је ово стварно једна сјајна мотивација за све ученике који дошли, да су полазници свих ових година овакве једне врсте зимовања са пуно лепих и добрих активности и мислим да ће пуно значити за њихов даљи рад, стварно једна добра мотивација" каже Лазар Данић, учитељ ОШ "Краљ Милутин" из Грачанице.

"Нама је задовољство да учествујемо у развоју ове деце и ове године МК група је угостила 48 са Косова и Метохије и СОС Дечјег села Краљево седмодневним зимовањем на Копаонику", наводи Милица Јоветић из МК Група.

Седмодневно дружење завршава се сутра. Са планине сунца у школске клупе ови малишани вратиће се пуни утисака, као новопечени скијаши, са понеком новом симпатијом, бољом крвном сликом, али и еланом за учење и постизање још бољих резултата у школи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво