Изложба у Нишу за помоћ болесној деци

Нишлије су имале прилику да посете изожбу рукотворина са руским мотивима у Дому Војске. Љубитељи руске културе и традиције могли су да купе оно што им се допада и на тај начин помогну болесној деци.

Из далеког Белгорода, направљени са пуно пажње сувенири са руским мотивима. У Ниш су их донели руски студенти .

Русија и Србија су као два брата, имају доста заједничких ствари. Планирам овде да упишем мастер студије", прича Росислав Џапаров, студент из Русије.

 

Са жељом да се две умногоме блиске културе још више приближе органиyована је и продајна изложба а прикупљен новац намењен је деци оболелој од рака.

„Свакако да је тај финансијски моменат битан јер се током лечења трошкови породице знатно повећавају, али је много битно и то што знамо да је неко ту поред нас и да нам стално пружа подршку", каже Маја Крстић, НУРДОР.

 

„ У нашем удружењу се сазнало за акцију и одлучили смо да се придружимо. Мислим да је један добар циљ да помогнемо пре свега деци која су болесна", објашњава Немања Лакетић, Иницијатива за комуникацију и сарадњу ИКС.

Слична акција организована је и прошле године када је прикупљено више од 80 хиљада динара. Ове године износ далеко мањи - а пред НУРДОРОМ је још један велики задатак - изградња још једне родитељске куће у Београду.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар