Грађевински радови у Крушевцу

На територији Града Крушевца грађевинска сезона је у јеку. Приводе се крају прошлогодишњи радови на путној инфраструктури и почињу нови.

Источни прилази Крушевцу, у завршној су фази реконструкције. Са 118.000.000 динара "Путеви Србије" финансирали су радове на заобилазници, кружном току код Паруновачког моста и Видовданској улици, као и у Балканској где се уређују ивичњаци и тротоари.

Грађани су углавном задовољни: "Кружни токови много оплакшавају. Много је безбедније и сигурније."

"Грешка је што су започели на више места него што су могли да испуне. И онда су мало направили у саобраћају колапс."

Од петсто милиона динара, колико ће Путеви Србије ове године издвојити за саобраћајну инфраструктуру у Крушевцу, осамдесет је опредељено за реконструкцију Трга Костурница - пројекат новог градског центра.

"У оквиру кога је изградња два нова кружна тока. Код тзв. Ринга, раскрсница Доситејеве улице и и Ћирила и Методија, и други кружни ток на раскрсници Хајдук Вељкове и Николе Тесле, код Конака, са потпуном реконструкцијом Трга Костурнице и реализације плана који се очекује следеће године, поставка новог споменика dеспоту Стефану Лазаревићу", објашњава Весна Лазаревић, заменица градоначелнице Крушевца

Истовремено, на Тргу ће се радити и пешачке стазе, зелене површине, али и реконструкција комуналне инфраструктуре за шта је из градског буџета издвојено двадесет милиона динара. Настављају се радови и на сеоском подручју.

"Завршили смо изградњу пута у Наупару. Дат је налог да се изгради пут у Сушици ка гробљу. Имамо реконструкцију пута у Себечевцу у делу клизишта и на многим другим локацијама", наводи Лазаревићева.

Средствима из државног и градског буџета у Крушевцу је од почетка године изградјено десет километара путева.

 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 04. апр 2019, 09:39) - Redovan poreski obveznik [нерегистровани]

Pozdrav!

Sve pohvale gradskoj upravi. Pitanje za GU,
kada je u planu asfaltiranje ulice Kupačka u Malom Golovodu?
Mi redovno placamo porez na imovinu, a ulica nam je u katastrofalnom stanju.

Veliki pozdrav!

(среда, 03. апр 2019, 23:20) - Mica [нерегистровани]

Bravo

Bravo carapani, ali kada ce svi ovi radovi da budu zavrseni ?
Nadam se da ce sve da bude gotovo pre godisnjih odmora