Маратонску трасу у Јагодини прешле и две особе са инвалидитетом

Апсолутни победник Трећег јагодинског маратона је седмочлана екипа пријатеља међу којима су и две особе са инвалидитетом. Њихова упорност била је важнија од постигнутог времена.

Иако су стигли тек после више од пет сати проведених на маратонској стази, на циљу су дочекани као прави победници, а били су и више од тога, прави хероји трећег јагодинског маратона.

Овај јединствен подухват проистекао је из велике храбрости, после дуготрајних припрема и готово нестварног пријатељства седморице момака из Јагодине.

"Маратон је маратон, после тридесетак километара све је у глави, тешко је,умор стиже, посебно што је асфалт, врућина, али ето успели смо да издржимо," каже Марко Дајић, члан екипе.

"Ми смо први у Србији, који трче маратон са особама са инвалидитетом, уједно смо први у југоисточној Европи који су то урадили. Нико пре нас то до сада није урадио", наводи Немања Ивановић, вођа екипе.

Са својом браћом и друговима у колицима ова екипа одважних Јагодинаца награђена је посебно од Скупштине града, сада су у потрази за спонзорима, како би купили квалитетнија колица и како би отпутовали у Америку на светски маратон особа са инвалидитетом.

"Та половна колица коштају 3.000 евра, али верујем да би то доста олакшало и нама, а и њима, једноставно би побољшало време. Они су кључ свега, они су наши маратонци, они су наш понос", каже Немања Ивановић.

Убеђени су да ће и у томе успети, јер како кажу њихова снага је у пријатељству са друговима, којима је живот ускратио могућност да потрче.

број коментара 0 Пошаљи коментар