Аутоматски систем противградне заштите уз обалу Дрине

Србија и Република Српска заједно ће градити аутоматски систем противградне заштите уз обалу Дрине. Споразум о пројекту вредности око милион евра биће потписан за месец дана, а реализација се очекује наредне године, договорено је на састанку двојице министара пољопривреде у Сремској Митровици.

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић највио је да ће наша држава ове године пољопривердницима из пет најугроженијих округа, уместо досадашњих 40, плаћати 70 одсто премије осигурања.

"Оно што је важно рећи да је ово пројекат заједничке сарадње, јер на том простору, Република Српска није имала, због своје врсте пољопривредне производње никаве потребе за противградном заштитом. То је уствари оно што брани нас. Пољопривредна производња не може да познаје границе", истакао је Недимовић.

"Честе године са градом, напросто морамо да се бранимо. Мислим да се ради о доброј инцијативи", рекао је Борис Пашалић, министар пољопривреде Републике Српске. "Ми ћемо да инсталирамо око 230 аутоматских противградних лансера, тачно је да нисмо планирали инсталацију на том потезу, од Милића јужно према Гацком, али, пошто невреме у Србији увек долази са запада, наш је интерес да заштитимо."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара