Аутоматски систем противградне заштите уз обалу Дрине

Србија и Република Српска заједно ће градити аутоматски систем противградне заштите уз обалу Дрине. Споразум о пројекту вредности око милион евра биће потписан за месец дана, а реализација се очекује наредне године, договорено је на састанку двојице министара пољопривреде у Сремској Митровици.

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић највио је да ће наша држава ове године пољопривердницима из пет најугроженијих округа, уместо досадашњих 40, плаћати 70 одсто премије осигурања.

"Оно што је важно рећи да је ово пројекат заједничке сарадње, јер на том простору, Република Српска није имала, због своје врсте пољопривредне производње никаве потребе за противградном заштитом. То је уствари оно што брани нас. Пољопривредна производња не може да познаје границе", истакао је Недимовић.

"Честе године са градом, напросто морамо да се бранимо. Мислим да се ради о доброј инцијативи", рекао је Борис Пашалић, министар пољопривреде Републике Српске. "Ми ћемо да инсталирамо око 230 аутоматских противградних лансера, тачно је да нисмо планирали инсталацију на том потезу, од Милића јужно према Гацком, али, пошто невреме у Србији увек долази са запада, наш је интерес да заштитимо."

број коментара 0 Пошаљи коментар