Власник пекаре поклања пецива сиромашној деци, старима и спортистима пред такмичења

Није необично да пекаре на крају дана своје производе продају у пола цене, али је реткост да свежа пецива, хлеб и сендвиче поклањају сиромашнима - пре свих, деци и старијима - или их шаљу спортистима који се спремају за такмичења. А управо то ради један ужички пекар.

Ова пекара не мирише само на топли хлеб, земичке и кифле - осећа се у њој и чиста, људска жеља да се помогне онима којима свакодневица носи тешка животна искушења и проблеме.

„Па не поклањам, ја то дам, овај, шта им се једе - питам шта волиш, то му дам. Ја сам у спорту цео живот, па онда нека дечица долазе, и осети човек, кад неко нема, кад дође њих 4-5, један дан није гладан, сутрадан опет, па не може увек бити није гладан, него, биће да нема и онда у очима позна човек и да ... има људи који кажу... онда имам неку сарадњу са неким мојим бившим колегама спортистима, који тренирају ту децу, па и раде у школама као просветни радници, и онда знају каква је ситуација и онда ми они пошаљу”, каже Сашо Темелковски, пекар из Ужица.

Кажу да, мало доброте човека према човеку, вреди више него силна љубав према човечанству, а у овој пекари такву доброту потврђују свакодневно, чувајући туђе достојанство, као своје.

„Некако у моменту човек нађе начин, како да га једноставно не повредиш, да га не увредиш, али некако имам ја неку такктику, трудимо се, колико можемо”, наводи Сашо.

Ни Ужице, нажалост, није град без сиромаштва, а овај пекар, и за оно невидљиво има оштро око, и што је још важније, велико срце.

„Дошло је време да неће нико никоме да помогне ни на улици, ако носи нешто тешко - па неће. А свако, кад би помогао оно што може, свима би било лакше. Боље би се осећао и тај што је помогао, а и тај што су му помогли”, наводи Сашо.

И тако Сашо чини оно што може, и мирно збраја своје рачуне, у којима се добит не мери само новцем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво