Ко је загадио воду у Печеногу

У базен водовода у краљевачком селу Печеногу, неко је убацио отровне материје. На срећу, загађена вода није доспела у већи базен одакле стиже до кућа и штала.

Саша Вукадиновић сваког дана укључује мотор у водоводној станици, како би домачинства у вишим деловима Печенога имала воду. Тог дана није, јер је видео пену у базену.

"Прво сам мислио да је детерџент, па смо утврдили да је нека мешавина уља и нафте. Срећа је што нисам укључио мотор, па да загади и већи базен у ком је 21 кубик воде", прича Саша Вукадиновић из Печенога.

„Око хиљаду и по литара воде ручно смо извбацили, нас троје-четворо, до пола 11 увече", каже Јован Милошевић из Печенога.

Иако је у цевима вода из градског водовода, она је техничка. Систем одржавају сами мештани који су ту воду користили и за пиће. Сада балонима морају до околних изворишта и бунара.

„Баш је тешко носити воду, али кад нешто морамо", жали се Олга Дебељак из Печенога.

И стока се напаја водом из цистерни.

 "У шталама имамо појилице да пустимо ,али сада нисмо смели да употребљавамо те појилице, откуд знамо шта може да се деси!" забринут је Милан Вукадиновић из Пекчанице

Супстанца је сипана у преливну цев изван објекта где се налази пумпа. Још се не зна ко је то учинио, а полиција је случај предала тужилаштву. Мешатни могу само да сумњају

"Кућица је била затворена, значи није ушао унутра. Значи знао је појединости како то треба да уради. Ми не сумњамо да је неко дошао из другог села", тврди Јован Милошевић из Печенога.

"Предузели смо неке кораке да водовод заштитимо мало боље, да не би долазило до оваквих инциндената. Овако нешто нисмо очекивали рачунајући да сви користимо ту воду. Ми заиста нисмо обраћали пажњу, нисмо се надали да до тога може да дође, да тако нешто неко може да уради", објашњава Милорад Јовановић из Печенога.

Завод за јавно здравље у Краљеву препоручио је мештанима Печенога да не користе воду док се не провери са чиме је загађена и да ли је после чишћења, безбедна за употребу. Резултати се очекују до краја недеље.





Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи