Помоћ за дванаесточлану породицу из Панчева

Драган и Марија Милованов из Панчева имају десеторо деце, живе у кући без воде, а доскора су били и без струје. Хуманитарна организација "Србска част", издвојила је пола милиона динара за помоћ овој вишечланој породици.

У само две просторије, без основних ствари и намештаја живе Драган и Марија са десоторо деце. Најстарије дете има 16 година, најмлађе 9 месеци. Чланови хуманитарне организације „Србска част” донели су одећу и обућу за свако дете, школски прибор, храну, кревет, телевизор и средства за хигијену.

„Ми се залажемо за очување породичних вредности и културе нашег народа и много нам је драго што смо успели да помогнемо овим људима и овој деци да се осећају боље”, каже Бојан Стојковић, председник хуманитарне организације „Србска част".

Милованови брину и помажу једни другима како би лакше поднели изузетно тешке услове за живот.

„Мало је породица које имају оволико деце, мало је породица о којима бринемо као људи и као хришћани. Овакве породице требало би да чувамо као кап воде на длану да не ишчезну”, сматра свештеник Жељко Младеновић.

Породици Милованов је због дуга од 36.000 динара искључена и струја. Марија и Драган су незапослени и немају новца да измирују све обавезе.

„Имамо социјалну помоћ, дечији додатак, радим привтано кад год се укаже прилика и некако изгурамо месец, шта да радим. Хвала овим људима што су ми исплатили дуг за струју, хвала им од срца”, каже Драган Милованов.

„Много ће нам значити ова помоћ и мени и мојој деци и хтела бих свима много да се захвалим. Кад видите да има добрих људи пуно значи”, каже, Марија Милованов.

Деца кажу да им је ово најсрећнији дан, јер су добили много поклона:

„Испуњена сам срећом и веома сам задовољна”, тврди Катарина Милованов.

„Желела сам да добијем ранац за школу и сад ми је жеља испуњена”, задовољна је Ива Милованов.

Породица Милованов ће у наредном периоду једном недељно добијати млечне и прехрамбене производе од неколико фабрика. Жеља им је да се прикључе на градски водовод и бунар замене чесмом.



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи