Сећање на пилота Животу Ђурићa

На борбеном задатку - пре тачно две деценије - погинуо је пилот потпуковник Живота Ђурић, командант 241. ловачко-бомбардерске ескадриле. Породица, пријатељи саборци одали су му пошту у родном Давидовцу код Параћина, и подсетили на његову храброст и јунаштво.

Када је потпуковник Живота Ђурић, непосредно пред почетак НАТО бомбардовања, у бришућем лету надлетео свој родни Давидовац и махнуо крилима многи су то схватили као опроштај.

Орлови су и данас, двадесет година касније, надлетели спортски аеродром у Давидовцу и спомен обележе легендарном пилоту, овај пут у миру да одају пошту свом храбром команданту. А крај споменика били су његови саборци из ескадриле који су га испратили на последњи лет, породица, пријатељи и сви који су га волели и ценили.

Група мештана хтела је да у центру села уреди простор и постави бисту пилота Животе Ђурића и открије је на двадесетогодишњицу погибије. Неком је то сметало па су радови пријављени инспекцији, а затим обустављени. Утврђено је да не постоји грађевинска дозвола, чак ни захтев за постављање спомен бисте.

Чланови породице нису желели да коментаришу случај јер сматрају да је читава прича отишла предалеко.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво