Новак Ђоковић и његова Фондација награђени за хуманитарни рад

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић добитник је награде за хуманитарни рад коју додељује магазин "Дипломаси енд комерс". Први пут за три године у тој категорији награђен је појединац, а његова фондација проглашена је за фондацију године. Много више од награде су осмеси и срећа бројних малишана којима је "Фондација Новак Ђоковић" помогла.

Малишани из Прњавора дочекали су још пре неколико година првог тенисера света. У првом сеоском вртићу,  захваљујући Фондацији, њих 150 - од јасли до предшколаца. Тениска правила на турнирима Ноле је са задовољством заменио дечјим на њиховом терену.

„Где могу да се пријавим за ову плесну групу јер ми се јако свидела ова ваша тачка”, питао их је тада.

Захваљујући Фондацији предшколски дани веселији су и Јаловику, највећем селу владимирачке општине. У опремање и изградњу „Школице живота” уложено је осам милиона динара.

Одмах после поплава 2014. обновљен је и вртић „Дечја радост” у Свилајнцу, а четрдесет малишана уживало је на седмодневном кампу.

Да би деца у горњемилановачком и драгачевском крају имала исте услове образовања, опремљени су и вртићи у Прањанима и Котражу. Нису заборављена ни деца  у хранитељским породицама. Пакетићи Фондације за Нову годину и Божић стигли су у Крагујевац.

Рано образовање пут је до успешних људи, а брига о деци пут будућности нације. Основана 2007. године, Фондација је кроз бројне програме укључила више од хиљаду и по васпитача и наставника, реновирала је и изградила 43 вртића и помогла више од 22.000 деце.

„Деца нас некако уједињавају и доводе на нека места на која можда као одрасли нисмо очекивали да ћемо да идемо”, истиче Јелена Ђоковић. „Мени је велико задовољство што су се мештани ујединили и скренули пажњу да нису на крају света, и да није тако тешко доћи до њих.”

„Трудим се да уживам у оном што радим, захвалан сам, благословен сам да имам прилику да се бавим спортом који волим и да будем јако успешан у њему и да, с  друге стране, тај успех и статус који имам у спортском свету искористим као неку врсту платформе, да ширим свест до чега је мени лично, и мојој супрузи стало. То је разлог о чему је она малопре причала”, рекао је Новак Ђоковић. „Трудимо се да делимо колико год можемо, све податке информације, наш фокус, наше фондације је усмерен ка Србији.”

И зато за добродошлицу билборди и одушевљење где год да стигне. Уз спортско још веће је хумано срце, он је наш понос, а ми његова подршка, хвала му за сву радост, кажу у Прњавору и широм Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи