Обука чланова кик бокс клубова "Врање" и "Јуниор"

У Врању, припаднице Националне гарде Охаја показале су основе самоодбране члановима два кик-бокс клуба, девојкама из СОС кутка и корисницама Сигурне куће. Обука је организована у оквиру сарадње невладиних организација и клубова из Врања са Амбасадом Сједињених Држава.

Какав став заузети у случају да вас неко изненада нападне на улици, како се одбранити и безбедно склонити од нападача. То су, између осталог, на курсу самоодбране девојке из Врања могле да науче од инструктора из Националне гарде Охаја.

"Доста њих је подигло своје самопоуздање, што је врло битно и научиле су да се одбране од неких најчешћих врста напада", каже Дејана Стошић, амбасадорка младих у Србији "Жене против насиља".

"Сматрам да је ово важна активност, пре свега за нас жене јер таква је данашњица да нам је то веома неопходно", наводи Дејана Ђорђевић, из СОС кутка за девојке.

Кајла Мички, инструкторка Националне гарда Охаја каже да верује да свуда у свету свако може да се нађе у опасности, како жене тако и мушкарци: "Свако има право на самоодбрану и да буде безбедан".

У сали кик бокс клубова у Врању могу да тренирају сви заинтересовани за овај спорт, а и да примене научено из курса самоодбране. Ово је једна од активности која пружа подршку особама из рањивих друштвених група. Чланови националне гарде Охаја су и раније помагали становништву на југу Србије.

"Мислим да је ово веома добра активност која повећава самопоуздање код жена, а истовремено промовише добре односе између Србије и Америке", мисли мајор Дерил Скот, амбасада САД-а у Србији

Џон Капело, из организације Спирит оф Америца објашњава: "Широм Србије реализујемо различите пројекте који се тичу особа са посебним потребама, старих лица, помажемо школама и вртићима, спортским организацијама."

Чланови Националне гарде Охаја, Војске Србије и кик бокс клубова су у новембру заједничким снагама, и средствима организације Спирит оф Америца реновирали салу за тренинг, уредили спољашност и унутрашњост.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи