Водвиљ „Ноћна стража” отворио Дане комедије у Јагодини

Уз фанфаре и ватромет у Јагодини је почео 48. Фестивал смеха „Дани комедије". До 27. марта, Међународног дана позоришта, публика ће видети и оценити седам представа. Фестивал је отворио београдски „Атеље 212" представом „Ноћна стража”.

Глумица Љиљана Драгутиновић, овогодишња добитница највише награде фестивала смеха статуете „Златни ћуран” за животно дело, отворила је синоћ у Јагодини 48. Позоришни фестивал најбољих комедиографских остварења Србије.

„Прва помисао ми је била, види нису ме заборавили, а одмах иза тога и мала стрепња јесам ли ја то заслужила”, каже Драгутиновићева. „Али, ево, вечерас држим ‘Ћурана’ и он ме некако мило гледа као да ми даје знак - у реду је Љиљо.”

Прву представу - „Ноћну стражу” Федора Шилија у режији Бориса Лијешчевића, извео је ансамбл беогадског „Атељеа 212”.

„Ја волим водвиље заиста, играла сам их више пута и волим комедију”, истиче Горица Поповић, „а ово је занимљиво зато што је домаћи водвиљ.”

У конкуренцији за статуете „Ћуран” и „Јованча Мицић” такмичиће се позоришта из Београда, Новог Сада, Сомбора, Суботице и Грачанице, по избору селектора Небојше Брадића и под слоганом „Комедија је вечно млада”.

„Ова година, рекао бих, од београдских позоришта до водећих позоришта у Србији, нуди квалитетна остварења, нуди изванредне глумачке креације, добра редитељска решења, опрему представе и продукцију коју заслужује Фестивал дани комедије”, Небојша Брадић, селектор Дана комедије.

Друге вечери фестивала на репертоару је представа „Шупљи камен” Николаја Кољаде, у режији Татјане Мандић Ригонат и у извођењу глумаца Установе културе „Вук Стефановић Караџић” из Београда.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво