Јагодина: Почињу Дани комедије

Вечерас у Јагодини почињу 48. Дани комедије. У такмичарском делу су представе четири београдска позоришта, по једна из Сомбора и Суботице, док је једна представа копродукција Народног позоришта из Приштине и новосадског Српског народног позоришта.

Све је спремно да се вечерас подигне завеса и изведе прва такмичарска представа. Карата више нема, тако је већ годинама, јер позоришна дворана има само 440 места.

Пратећи програм фестивала почео је још пре десетак дана. У галерији Центра за културу Факултет драмских уметности из Београда приредио је изложбу „Од 1948. до 2018”.

Мото 48. Дана комедије је „Комедија је вечно млада”, а селектор Небојша Брадић задовољан је понудом комедиографских остварења српских позоришта:

„Одгледао сам велики број представа, неке и по два пута, имао сам више посла, али и задовољства. Ове године ће публика, и не само публика већ и фестивалски званичници, видети добру продукцију добрих представа, са велим бројем изврсних глумачких остварења, редитељских креација. Имали смо прилике да ове године видимо и неколико нових комедиоиграфских остварења, два ће бити и у нашој конкуренцији, комедије се пишу, публика их гледа, и то је охрабрење да наши истакнути драмски писци средње генерације, али и млади, у комедији виде потенцијал за себе.”

Прва такмичарска представа је „Ноћна стража” Федора Шилија, у режији Бориса Лијешевића и продукцији Атељеа 212.

Представе ће оцењивати жири чији је председник редитељ Горан Марковић, а чланови новинарка „Новости” Вукица Стругар и деканица Факултета педагошких наука у Јагодини професорка Виолета Јовановић.

Свој суд о представама даће, наравно, и јагодинска публика која бира најсмешнију представу. Највишу награду фестивала „Златног ћурана” ове године је добила глумица Љиљана Драгутиновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво