У једном дану скоро тридесет пожара на отвореном

Почетак пролећа и лепо време донели су више посла ватрогасцима. Само у понедељак на подручју Расинског округа гасили су 27 пожара. Повређених није било, али је причињена материјална штета. Казне још нису изречене.

Свакодневно на терену су овлашћена службена лица сектора за ванредне ситуације и комунална полиција.

"Повећање овакве врсте пожара у овом периоду јесте везана за радове на пољопривредним добрима и уништавања биљних остатака на њивама, упарложене површине. Врло често људи из потребе да са тог подручја те биљне остатке врше паљење, али тиме угрожавају и своје животе и животе својих најближих , а што је најгоре они у том тренутку не могу да контролишу ситуацију и врло често се дешава да практично буду и повређени или да изгубе живот на таквим пожарима", упозорава Дејан Васиљковић, заменик команданта Ватрогасно спасилачког батаљона Крушевац.

Он подсећа да је забрањено је паљење ватре на отвореном простору и да, ако дође до пожара прво треба обавестити Ватрогасно спасилачку јединицу на број 193 и након тога ће бити упућене екипа која ће санирати такав догађај.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи