Зрењанин: Одбројавање до европског шампионата

Од 27. јуна до 7. јула Србија и Летонија су домаћини Европског првенства за кошаркашице. За највеће овогодишње такмичење које се организује у Србији градови домаћини су Београд, Ниш и Зрењанин. На сто дана од почетка у тим градовима, покренути су сатови који одбројавају време до почетка шампионата.

Кошаркашица зрењанинског Пролетера Софија Олић једва чека Европско првенство у свом граду, јер је то прилика да стекне нова кошаркашка знања од репрезентативки Србије и њихових ривалки из Русије, Белорусије и Белгије:

„Оне су све искусне, и наравно да ћемо много научити од њих и надамо се да ћемо једног дана бити као оне.”

На сто дана до Европског првенства симболично је пуштен сат који одбројава до почетка првенства. Зрењанин је због овог такмичења реконструисао Халу спортова и створио услове за даљи развој спорта у граду.

„Постоји велико разумевање и подршка развоју спорта и ово није једино, нити ће бити једино, такмичење које ће доћи у град Зрењанин”, истиче Владимир Батез, покрајински секретар за спорт.

У Нишу ће играти Словенија, Мађарска, Италија и Турска. Домаћини такмичења то виде као прилику за омасовљење женске кошарке.

„За нас да буде подстрек у том слислу да много више девојчица укључимо у ту причу”, истиче Звонимир Станковић, спортски директор ЖКК Студент. „Јер суштина свих прича је да се у спорт укључи што више деце.”

Сем Зрењанин и Ниша, који ће бити домаћини групне фазе, дан кошарке је организован и у Београду, који је домаћин финалног дела првенства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво