Мештани Драгодола годинама чекају пут

У Драгодолу код Осечине мештани су пре десетак година сами обезбедили новац за пројекат асфалтирања сеоског пута, како би помогли неразвијеној општини. Од тада су добијали само обећања. Наша екипа проверавала је да ли је асфалтирање пута у том селу у општинским плановима.

И после више од једне деценије, од првог обећања власти да ће им асфалтирати пут, мештани Драгодола код Осечине и даље упиру прстом на тешко проходне деонице. И пројекат који су сами платили око 6.000 евра. Овај део села, познатог по воћарству, често је тешко доступан због лошег пута.

„Свако домаћинство има по 4-5 тона малина, мучимо се, јер до асфалта имамо пет-шест километара", истиче Живојин Војисављевић. „Мука жива, пријатељу, шта да ти кажем? И дете сам у торби носио, нисам имао чиме да га возим кад снег падне."

Прве метре асфалта мештани су очекивали и прошле године. Пројекат је урађен за око четири и по километра пута. Најважније су им, најтеже деонице на великим успонима.

„Прошле године обећано је да ће радити два километра, до ове низбрдице где смо скренули", каже Душан Крстић. „И ми смо били задовољни да сиђе доле у ону равен, међутим, од тога није било ништа, ето."

Обећање да ће урадити два километра асфалта није испуњено, наглашава Богомир Крстић:

„Два километра да нам ураде, међутим од тога нема ништа. Тако су нас слагали и каже да су после рекли отишла су средства на другу страну."

И у локалној самоуправи уздају се, пре свега, у државу. Имају обећање из "Путева Србије" да ће им од планираних 16 километара урадити 8, на 11 деоница сеоских путева. Пут у у Драгодолу, у засеоку Плавшићи, на врху је листе будућих радова.

„Било је обећања раније. Ја сам се надао исто да ће то бити и у прошлој години", каже Драган Алексић, председаник Општине Осечина. „Међутим, ми у буџету имамо за одржавање путева 25 милиона. Значи, а за такав пут, предрачун који је ПЗП урадио, километар кошта 11 милиона. Значи, са наших 25 милиона ми би могли да урадимо негде око два километра, да асфалтирамо и да ништа више не радимо. Немогуће је урадити без подршке државе. Тражили смо подршку државе, речено нам је, обећали смо и, сад да кажем доста конкретно, да ће то у овој години бити 8 км. Кад крене да се ради, пут за Плавшиће ће бити први."

Мештани Драгодола код Осечине су, упркос неиспуњеним обећањима, спремни да у складу са могућностима и сада, као и пре 10 година, својим доприносом помогну изградњу пута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се