Ни годину и по дана од почетка радова, санација корита Колубаре није завршена

Прошло је годину и по дана од почетка радова на санацији и уређењу корита Колубаре кроз Ваљево. Посао је требало да буде завршен крајем априла, али ће рокови бити померени због временских услова.

Чим временски услови дозволе, оживе градилишта у кориту Колубаре. Ипак, радних дана није било довољно да би се посао завршио до 30. априла, када је био првобитни рок. Урађено је око 70 одсто пројекта.

„Због повећаног броја радова рок је продужен за сада до 15. јула 2019. године. Од шест деоница које смо имали у овом пројекту, што је било за изградњу, што је било за реконструкцију, завршене су четири деонице”, каже Жељко Марковић, руководилац надзора.

Тренутни временски услови погодују интезивирање радова. Радници ваљевске "Ерозије", почели су и санацију делова корита Колубаре, у ужем центру Ваљева.

„Протекла зиима била је мало незгоднија за рад тако да смо изгубили неке дане ,тако да сад се трудимо да надокнадимо. Најтежа и најзахтевнија је деоница један у дужини од километар која је у завршној фази и она ће бити готова у наредних месец дана. Што се тиче ове деонице кроз сам центар града, овај и она ће бити готова у наредна два месеца”, каже Ђорђе Малешевић из предузеце „Ерозија”.

У оквиру овог пројекта уређено је и ушће река Обнице и Јабланице. Санираће се око километар и триста метара корита. Урадиће се још километар корита ове реке и нови мост код КПЗ Ваљево. Све из кредита Светске банке од 300 милиона динара.

„То значи да ова друга деоница треба бити завршена до краја године. А прва још увек није дефинисан крајњи рок, овде где стојимо, али и то ће вероватно бити крај ове године”, каже Жарко Ковач, члан Градског већа у Ваљеву.

Када пројекат, вредан око три милиона евра, обезбеђених из европских фондова, буде завршен ове године, Ваљево ће имати око пет километара комплетно санираног и регулисаног корита Колубаре кроз сам град.

број коментара 0 Пошаљи коментар