Прокупље: Фудбалери дали крв

Фудбалери прокупачког клуба Топличанин заједничке акције имају и ван стадиона. Колективно су се одазвали акцији добровољног давања крви коју је организовао Црвени крст.

Велимир Станковић, капитен првог тима фудбалера прокупачког Топличанина одлучио је да постане добровољни давалац крви и први пут целу своју екипу повео у акцију ван фудбалског терена.

„Први пут дајем крв, а овако са екипом посебно се памти. За акцију на фудбалском терену незнаш унапред каква ће бити. За ову смо сигурни да ће бити успешна и да ће неком помоћи”, каже Велимир Станковић, капитен ФК Топличанин Прокупље.

„Поред оног најважнијег, хуманитарног аспекта, овим смо хтели да и ван терена урадимо нешто важно и добро као тим. Мислим да овако јачамо и наш дух заједништва, а тиме и снагу екипе”, наводи Бојан Пећаранин, тренер ФК Топличанин.

На фудбалере Топличанина овај пут угледали су се и други прокупачки спортисти.

„Осим што је ово добра провера здравља још је боља провера какви смо људи. Ми спортисти морамо бити пример јер на нас се млади угледају”, наводи Иван Ивановић, из Одбојкашког клуба Топличанин.

„Сваког другог понедељка и четвртог понедељка у месецу имамо организовану акцију добровољног давалаштва крви. Овог пута су се поред градјана одазвали хумани људи спортисти овога града”,  каже Драган Суботић, секретар Црвеног крста Прокупље.

У хуманитарној акцији спортиста Прокупља прикупљено је 57 јединица драгоцене течности. Надају се да ће многима спасити живот, али и ове сезоне успети да изборе пласман у Српску лигу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара