Прокупље: Фудбалери дали крв

Фудбалери прокупачког клуба Топличанин заједничке акције имају и ван стадиона. Колективно су се одазвали акцији добровољног давања крви коју је организовао Црвени крст.

Велимир Станковић, капитен првог тима фудбалера прокупачког Топличанина одлучио је да постане добровољни давалац крви и први пут целу своју екипу повео у акцију ван фудбалског терена.

„Први пут дајем крв, а овако са екипом посебно се памти. За акцију на фудбалском терену незнаш унапред каква ће бити. За ову смо сигурни да ће бити успешна и да ће неком помоћи”, каже Велимир Станковић, капитен ФК Топличанин Прокупље.

„Поред оног најважнијег, хуманитарног аспекта, овим смо хтели да и ван терена урадимо нешто важно и добро као тим. Мислим да овако јачамо и наш дух заједништва, а тиме и снагу екипе”, наводи Бојан Пећаранин, тренер ФК Топличанин.

На фудбалере Топличанина овај пут угледали су се и други прокупачки спортисти.

„Осим што је ово добра провера здравља још је боља провера какви смо људи. Ми спортисти морамо бити пример јер на нас се млади угледају”, наводи Иван Ивановић, из Одбојкашког клуба Топличанин.

„Сваког другог понедељка и четвртог понедељка у месецу имамо организовану акцију добровољног давалаштва крви. Овог пута су се поред градјана одазвали хумани људи спортисти овога града”,  каже Драган Суботић, секретар Црвеног крста Прокупље.

У хуманитарној акцији спортиста Прокупља прикупљено је 57 јединица драгоцене течности. Надају се да ће многима спасити живот, али и ове сезоне успети да изборе пласман у Српску лигу.

број коментара 0 Пошаљи коментар