Панчевци још чекају да се Културни центар назове по Небојши Глоговцу

Прошло је више од годину дана од смрти Небојше Глоговца, а Културни центар у Панчеву још не носи име великог глумца, као што је то у његовом родном граду најављено. О томе чак још нису расправљали у Градском већу нити у Скупштини града.

Дом културе у Невесињу добио је име по Небојши Глоговцу, а на кући у Београду где је живео постављена је табла са његовим именом.

Једино у Панчеву где је одрастао и где је одиграо и своју прву професионалну представу и даље сви ћуте, јер у Градској управи сматрају да има много уметника који су задужили град, а по којима би Културни центар могао да се зове.

„Најсветлије име у позоришту које смо икада имали у Панчеву, а које је имало своје позориште не носи још увек име Небојше Глоговца. Само хоћу да питам која је та сила, који је тај ум који је то успео да стопира”, наводи Мирослав Жужић, глумац из Панчева.

Грађани Панчева су волели Небојшу, јер је увек био непосредан и срдачан,а кад год би могао истицао је порту цркве са два торња у којој је одрастао.

Панчевци немају дилему да ли Културни центар треба да понесе име Небојше Глоговца, јер је то најмање што град може да учини за једног од наших најбољих глумаца.

У Градској управи кажу да је читава прича око преименовања Културног центра велика забуна и да званичан предлог није ни поднет и да су градски одборници зато до сад само разговарали на који начин да одају почаст Небојши Глоговцу.

Панчевачки глумац Мирослав Жужић каже да му је Немања Ротар, градски већник за културу обећао пре годину дана да ће Културни центар понети Небојшино име:

„Са великим узбуђењем сам му рекао, хвала ти на томе што си се први сетио, и пре мене који сам му био колега и са којим сам играо прву професионалну улогу баш у овом центру 1990. године у ‘Живела слобода’, где је играо Немца”, каже Мирослав Жижић.

Небојшу Глоговца памтићемо по маестралним улогама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи