По јефтинију робу у Македонију

Врањанци већ неколико година по јефтиније намирнице, гардеробу и гориво одлазие у Македонију. Међутим, последњих годину дана скоро свакодневно, а нарочито викендом, све већи број Македонаца долази у Врање.

Желе да виде знаменитости, упознају историју града, али више је оних који сврате на оброк, пиће или у поподневну шетњу.

"Повеке сакаме да прошетаме да видиме културно историјски манифестацији који има, некој музеј ако има, нешто ке видиме видиме" каже Љиљана Николовска из Скопља.

"Ја сам повеке пати, не прв. Ми се свиђа добро је, роштиљ је убав, убав свет, прекрасно", истиче Бранко Крковски из Скопља.

"Близу је до Македонија и све је супер, народ, све је прекрасно, народ је гостољубив" наглашава Мирјана Ђуровић из Тетова.

Не заобилазе ни пијацу, а суботом је пазарни дан па су цене ниже. Македонци воле да се цењкају и производе купе по нижој цени.

"Јесу јефтинији овде ораси? Јефтинији, па упола цене. Какве су друге цене? Горе, доле, тука је" каже Боби Блажевски из Скопља.

"Сваке суботе долазе и јако су љубазни и кад они дођу роба иде", истиче Драган Николић, продавац.

"Немамо кајмак код нас то нема, исто није овај квалитет као ту, а гардероба је ту исто" каже Данијела Митровска из Тетова.

Врање је најближе Куманову и Скопљу 70 и 90 километара, па је и највише гостију отуда, али долазе и из Тетова, Велеса, Струмице, Битоља појединачно колима или организовано аутобусима. Неки су већ упознали град па га препоручују и пријатељима.
"То је добра ствар, дефинитивно добар провод и амбијент који Врање нуди и гастрономија су магнет за њих. Нама је то велика шанса за развој привреде, туризма, угоститељства" каже Мића Младеновић, већник за туризам.

На основу прихода од боравишних такси Врање је прошле године посетило 20 одсто више Македонаца у односу на 2016.годину.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво