Куршумлија: Последице невремена

У општини Куршумлија прошле године је олујно невреме причинило велике штете на објектима, путевима, мостовима, као и усевима и воћњацима. У међувремену, осим рашчишћавања путева и главних водотокова, мало тога је урађено на отклањању последица невремена.

Небојши Милосављевићу бујице су у мају прошле године на три места прекинуле пут до куће и од тада до ње може само пешице. Каже да је због тога ова зима за његову породицу била једна од најтежих.

 

"Деца ми пролазе, иду у школу овде, сада па и лепо време, зимус кад је био снег шездесет, седамдесет сантина нису могли уопште, једва су пролазили", каже Небојша Милосављевић, из Косаничке Раче

Обрадовали су се када је почетком децембра општина почела да пробија нови пут до његове куће, али накратко.

Небојша додаје: "Радили су, три дана су ту пробили пут, отерали су машине, тако је остало, значи да ни један, ни други пут нису проходни уопште за пролажење".

Још већи проблем има Недељко Ристић из Саставака, чија је супруга у другом стању.

"За 2 месеца треба да се породи, онда неко да изађе ту, било шта, да л' хитна или нешто, нпр. по њу да се порађа, не може да изађе кући кад је лоше време", каже Недељко Ристић, из Саставака

Миливоје Вукановић, из Мачје Стене: "Свакако кад је суво па и неки џип може да изађе, кад је киша једва и трактор са ланцима може да изађе".

Општина Куршумлија је по површини једна од најпространијих у Србији, са разуђеном мрежом локалних путева што, због скромна средства у буџету, отежава њихову поправку и санацију.

Какви су планови и динамика отклањања последица прошлогодишњег невремена, нисмо успели да сазнамо, јер у општини Куршумлија нико није желео пред камером да говори о томе.

У телефонском разговору РТС- у је потврђено да је локална самоуправа припремила потребну документацију и да уз помоћ државе, током предстојеће грађевинске сезоне очекују санирање највећег дела оштећених путева, мостова, водотокова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво