Песме о историји монаштва у Овчарско-кабларској клисури

Музичар Асим Сарван, члан групе „С времена на време” и архимандрит Тимотеј Миливојевић, игуман манастира Вазнесење у Овчарско-кабларској клисури представили су у Чачку, заједнички музички албум под називом „У време оно”.

По свему необичан музички албум, настао је сарадњом дугогодишњих пријатеља. Асим Сарван и отац Тимотеј, стварали су га готово десет година. Насловна нумера „У време оно” својеврсна је историја монаштва у Овчарско-кабларској клисури.

„Време оно и време ово у ствари су једно исто време. Кад погледамо јеванђељске приче и кад погледамо данашњи живот нема много ту неке разлике. Јесмо ми данас технолошки напреднији ако погледамо. Али, ако погледате човека као човека оно што пише у јеванђељу и што читамо и што је написано пре две хиљаде година и дан данас је актуелно”, каже архимандрит Тимотеј, игуман манастира Вазнесење.

За читири песме, отац Тимотеј написао је речи, а остале је музички и текстуално осмислио Асим. На албуму је између осталих и музичка посвета владици Николају који је обновио манастир Вазнесење после више од два века.

Музичку и хорску помоћ у извођењу ове песме, публика у чачанском Дому ученика поздравила је дугим аплаузом.

„Сретајући многе људе,наравно, највећи број њих је из цркве, осетио сам неку, знате како , осетио сам неку лепу вибрацију, неку топлину, тако да ме је то још више повукло у том неком креативном смислу”, наводи музичар Асим Сарван.

Албум „У време оно” прво је овакво издање манастира Вазнесење са благословом епископа Жичког.

После Чачка, представиће се у Београду при храму Александра Невског, а након тога и у другим градовима Србије. Планиране су током пролећа и иностране промоције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара