Још једна ватрогасна станица у Новом Пазару

Након низа пожара у Новом Пазару и притужби грађана да ватрогасци стижу са закашњењем, локална самоуправа је одлучила да обезбеди још једну локацију за ватрогасну станицу, како би екипе избегле саобраћајне гужве и имале лакши приступ свим деловима града.

Нова зграда ватрогасне станице бице изграђена у близини болнице, поред Медицинске школе у Новом Пазару.

На парцели површине 600 квадратних метара биће четири гаражна места за највећа возила, као и простор за механичарску радионицу, а имаће и квалитетну хидрантску мрежу са директним напајањем водом.

Нова парцела је на супротном крају од Војничких ливада, где је садашња ватрогасна станица, објашњава Нихад Бишевац, градоначелник Новог Пазара. Тако ће бити боље покривен други део града и омогућено брже и ефикасније деловање ватрогасних екипа. 

Нова локација обезбеђена је на захтев представника Ватрогасне станице, након велике трагедије у септембру, када су у пожару живот изгубиле мајка и  две ћерке. Слична ситуација, али на срећу без људских жртава, поновила се недавно у новопазарском насељу Расадник, када је у пожару изгорело пет станова.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво