Панчево: Самохрана мајка нема где да живи

Самохрана мајка из Панчева, Данијела Познатов Мерча, требало је да до 1. марта напусти стан у који се бесправно уселила. Градска стамбена агенција продужила јој је рок за исељење до краја марта, али јој то, како каже, неће помоћи да реши проблем и - уколико се ништа не промени - завршиће на улици.

Данијела Мерча Познатов је пре две године, са двоје малолетне деце, бесправно ушла у стан од 62 квадратна метра, јер више није имала новца да плаћа кирију. Иако би за њу због нижих рачуна био идеалан мањи стан без централног грејања, принуђена је да овде живи.

„Док сам имала плаћала сам, а кад више нисам могла, морала сам да провалим. Спавала сам са децом у једној соби, у једном кревету, без струје. Била сам принуђена да провалим и после сам се пријавила”, каже Данијела Мерча Познатов.

Данијела живи од социјалне помоћи и дечјег додатка, нема стално запослење и зато не испуњава услове конкурса за добијање појединих социјалних станова у којима пише да подносилац захтева мора да има дупло већа примања у односу на трошкове за плаћање основних рачуна за стан.

У Панчеву, град у свом власништву има 394 стана за социјално становање, и само шест је тренутно без станара.

Када Градска стамбена агенција објави коначну ранг-листу поделиће се и кључеви новим станарима.

Данијела је у последње две године конкурисала на једном од два конкурса за добијање стана од 30 квадрата у Улици Жрака Зрењанина, али одговор још чека.

„На првом сам конкурисала и предала све папире, али конкурс је поништен због неких неправилности и ти станови још нису на располагању, а како су ми рекли, конкурс ће се поновити за 2-3 месеца.Тражила сам да ме оставе овде док се конкурс не понови, јер немам где да одем”, каже Данијела

Ако до краја марта не реши свој стамбени проблем, а комунална полиција као што је обећала, дође да је исели, Данијела каже да ће са децом морати да спава испред зграде за Социјални рад или Градске управе, јер нема где да живи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи