Јагодинa: Трећа смена

Ко је бар једном ноћ провео на радном месту зна колико је тешко радити када већина људи спава. Има и оних којима трећа смена прија па тако раде годинама. Ако Вам током ноћи зафали пиће, кекс или чоколада ту су киосци и радње који раде 24 сата.

У Јагодини постоје три трговинске радње које раде током читаве ноћи. Проверавамо ко ноћу пазари и шта се најчешће купује. 

 

На питање да ли је у трећој смени тешко, напорно, радник Андрија Стојиловић одговара: "Јесте, мада дуги низ година ето радим и навико сам се већ тако да је све ок. Посао у трећој смени јесте напоран, али донекле и интересантан, мада имао сам пар случајева врло ружних, долазе пијане муштерије, долазе муштерије које су пар пута пљачкале радњу, чак се и то дешавало. Али ето има и добрих људи, културних, који се ноћу шетају..."

Сокови, пиће, чоколада и грицкалице на меру артикли су који се најчешће ноћу продају било да у провод крећете или се враћате кући.

Андрија додаје: "То је време за младе, за излазак младих око 11,12, један сат ноћу, они који се враћају из града из кафића и они сврате обавезно. Најтеже је око три, четири, обично дође та криза, али уз неку кафицу то се све среди."

Да би се избегли евентуални проблеми и рад био безбедан и ноћу, радња је покривена видео надзором, што знају и муштерије.

"Ова радња ради већ 25 година, ради 24 сата. Ми смо имали проблема док нисмо радили двадесетчетири сата, један од разлога што је отворена са таквим радним временом је то што смо имали обијања током ноћи, сад нема проблема те врсте", каже Срба Јосијевић, власник радње.

На питање да ли је тешко радницима и да ли се жале на трећу смену, власник радње одговара: "Најтежа је трећа смена, поштено да причамо, никад ноћ не може да замени дан."

На питање шта прво уради када дође кући и да ли одмах иде да спава, Андрија Стојилковић одговара: "Апсолутно, одмор,туширање и кревет, нема шта друго. То је класична трећа смена."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво