Наставља се реконструкција дворца у Бочару

Обнова дворца Хетерленди у банатском селу Бочару, који је годинама био тема судских спорења због малверзација, требало би да почне наредних месеци. Планира се да радови буду завршени за годину дана.

Марко Поповић из Бочара има задак да повремено обилази имање и дворац Хетерленди изграђен средином 19. века. Пре 7 година почела је реконструкција, а онда је неочекивано прекинута и здање је остало да пропада.

Сада су за његову обнову Општина Нови Бечеј и Управа за капитална улагања Војводине издвојиле дванаест и по милиона динара. За годину дворац би требало да добије и нови изглед и нову намену - да буде дневни боравак за децу предшколског и нижег основношколског узраста.

„Мислим да ће то да пуно помогне селу, да село не изумре, да људи остану у Бочару, да се млади врате или бар да ови што су ту остану и даље”, каже председник Савета МЗ Бочар Марко Поповић.

Изграђен у стилу сецесије дворац Хетерленди, мада је тренутно слика небриге, опет би могао постати понос новобечејског села Бочар.

Завршен је пројекат, добијена је грађевинска дозвола, а за усаглашавање пројектних докумената биће потребно још десетак дана.

„Може да се буквално крене у јавну набавку за извођење грађевинских радова. Верујемо да негде до можда средине маја или почетком јуна може да почне реконструкција самог Хетерлендија”, наводи Саша Максимовић, председник Општине Нови Бечеј.

Уз обнову запуштеног дворца, уређење помоћних објеката и парка, Бочар би за годину дана требало да добије и спортску салу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи