Обнавља се пут кроз Раљу код Смедерева

Пут кроз Раљу код Смедерева, годинама је у лошем стању, а после сваке зиме појаве се нове ударне рупе. Почела је привремена санација коловоза.

Путари су од јуче на терену и раде привремену санацију коловоза од Раљанске петље до Раљанског моста, па ако их послужи време, и до скретања за обилазницу око Смедерева у дужини од 3 километра.

Кроз село Раља код Смедерева пролази државни пут првог Б реда, самим тим, осим мештана, користи га и велики број теретних возила. Ту пролазе камиони који не желе аутопутем, али је највише оних који из Железаре возе шљаку на вагу, па на сметлиште Јелен До.

Крпљење рупа је тренутно решење, а за пролеће је за деоницу од петље до моста у плану дугорочније, као и реконструкција раљанског моста током лета.

„Тренутно радимо на санирању ударних рупа, машински их крпимо и надам се да ћемо на пролеће, чим креме летње одржавање да тих неких 600 до 700 метара пресвучемо новим асфалтом и обезбедимо квалтетан и безбедан саобраћај на овом потезу”, каже Жељко Луковић, руководилац одржавања ПЗП Пожаревац.

Овај пут сече и пруга, која возачима изгледа пада још теже него лош пут. Прошло је минимум годину дана откако су скинуте мотке полубраника и никада нису враћене. Иако воз стане и да звучни сигнал пре укрштања, возачи ипак стрепе, посебно ноћу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво