Врање: Очекује се да глумци на својој сцени заиграју у октобру

Зграда позоришта „Бора Станковић” у Врању која је изгорела у подметнутом пожару јула 2012. године, реконструише се већ пет година са прекидима. При крају је друга фаза обнове, а потписан је и уговор за трећу фазу, односно опремање.

Интензивирани су радови, уређује се истовремено унутрашњи и спољашњи део зграде, деведесет одсто је, кажу грађевинци, завршено. Постављене су електро инсталације, водоводна и канализациона мрежа.


„Молерски радови су већ у завршној фази, керамичарски радови односно, подополагачки радови су у завршној фази, ево полако то приводимо крају”, каже Новица Петков, помоћник шефа градилишта.

Потписан је и уговор вредан 100 милиона динара за трећу, последњу фазу реконструкције позоришта. Зграда ће бити комплетно опремљена и прилагођена најзахтевнијим сценографијама и уметничким изазовима.

„Ово ће бити сигурно једна од најсавременијих зграда позоришта у Србији која ће имати три сцене, што је веома битно за наше глумце и за запослене. Имаћемо и ротирајућу сцену”, истиче Ненад Јовић, директор позоришта „Бора Станковић”.

У сали ће бити 255 места, 81 на балкону, 155 у партеру и 12 у ложи. Гради се и професионална сцена за мјузикле. Глумци нестрпљиво, али оптимистички чекају свој дом. До тада и даље представе припремају и играју у изнајмљеним просторима.

„Радимо на представи Живот у тесним ципелама, и заиста се тако и осећамо. Више нам је толико тесно да једва чекамо да изујемо ципеле метафорички, и да уђемо у ту нову зграду”, каже глумица Радмила Ђорђевић.


„Имали смо две изузетно успешне сезоне иза нас прошлу и претпрошлу које су заиста историјски успех. Имали смо два наступа на Стеријином позорју, учешће на великом фестивалу у Русији, у једној сезони смо два пута били на фестивалима у Русији”, наглашава Бојан Јовановић, уметнички директор позоришта „Бора Станковић”.

Представа Живот у тесним ципелама, по тексту Душана Ковачевића, у режији Давида Алића, биће премијерно приказана средином марта.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво