Обилазак Ниша са водичем

У пратњи туристичких водича, који свој дан обележавају 21. фебруара, Нишлије су бесплатно обишле споменике и природне знаменитости града.

Да ли због лепог времена или пратње водича тек многе Нишлије одлучиле су да проведу своје слободно време у обиласку града и околине. Туристички водич кажу мора да има одређене предиспозиције.

„Потребно је да волите да радите са људима, потребно је да имате широко знање, потребно је да будете елоквентни, да будете причљиви, да будете допадљиви, наравно, људима, јер ипак смо ми водичи неко ко оставља највећи утисак за туристе који долазе и које водимо кроз наш град,” каже Милица Филиповић, туристички водич.

Позната места попут споменика на Чегру многи су и сами посетили, али је уз причу Чегарског домаћина Селомира Марковића доживљај другачији.

„Зависи од туристе колико жели информација, има неко кога мало занима, неког више и у сличају да желе он напомене да не зна, а хтео би да зна и у таквој ситуацији седнемо уз кафицу,” наводи Селомир Марковић, домаћин Чегра.

О Нишу и околини кажу туристички водичи има прегршт прича, од познатих споменика до шарма његових становника.

Осим основних информација од доброг туристичког водича очекујте да сазнате нешто што нема на интернету. Туристички водич Александра Здравковић зашто се једно место у Нишу зове „Код Маргера”:

„То је све због власника кафане Ђока који није умео лепо да изговори слово к, него је говорио г. У кафани се играо билијар, а газда је маркирао партије. С обзиром да није лепо изговарао к, говори је маргирао и одатле потиче и назив Маргер.”

Туристистички водичи кажу да Нишлије воле свој град, они тако доприносе слици коју туристи могу да доживе најчешће боравећи у Нишу само неколико дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи