Од шабачке мале до краља народне музике

Обележио је музичку сцену, звали су га краљем народне музике. За становнике шабачког кварта из ког је потекао био је више од тога.

Кад он запева, малом завлада мук - мук и данас у некадашњем комшилиуку Шабана Шаулића. У кући у којој је рођен годинама нико не живи. 

Био је легенда и увек је био део нас, кажу погнуте главе пролазници, не скривајући сузе и тугу. "Доброг човека, доброг родитеља, доброг суграђанина. Кад дође у Шабац он се са свима тако фино исприча да је то чудо, сви смо затечени", каже Здравко Асановић из Шапца.

"Жалост, туга, сви су огорчени, ипак је он био неко из Шапца ко је прославио шабачку малу", додаје Љуба Авдић. 

Неверица у крају из ког је потекао и у који се враћао кад год је могао. Био је ту и да помогне и да се весели, додају, скроман и прави господин.

Био је узор за све нас, велики човек, скроман а велики, увек кад дође доведе колеге које можеш да видиш само на телевизији, а са њим су били сви добри, све је волео", каже Назиф Муратовић Лола, музичар из Шапца.

Од четири кафане на четири ћошка у мали је остала једна. Лила Ахметовић са Шабаном је каже провео и младост и старост, овде је певао и на почетку, и као краљ народне музике.

"Е, то ми је најтеже у животу, као да је отишао део моје породице.  Да он је живео у Београду, али је мислима био у Шапцу, кад год је имао слободан тренутак да нема обавезе у Београду он је долазио у Шабац, играо са нама фудбал, певао са нама", каже Лила Ахметовић.

Прва песма "Утеха" прво се чула на Радио Шапцу. Право из продукције песма се завртела у програм.

Велимир Милошевић, некадашњи директор Гласа Подриња и Радио Шапца каже да му је био кум, сарадник и пријатељ за цео живот.

"Шабан је прво био добар човек, поштен изванредан, а то што је имао глас то је од Бога дар, мислим да то нико не може надокнадити", рекао је Милошевић.

Уз музику се, кажу, и опраштају од Шабана Шаулића. Захвални суграђани из шабачке мале покренули су петицију да улица коју је обележио понесе његово име.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво