Деца уживају у снегу на Голији

На Голији ових дана има довољно снега, али и туриста. Иако су неки путеви једва прочишћени а сметови велики, многи уживају у зимском планинском амбијенту и сеоском туризму.

Бела и чудесна, окићена зимским украсима Голија је и ове зиме интересантна љубитељима шетње и рекреације на снегу. Међу најмлађим гостима су и малишани из Београда.

Кроз јединствени зимски камп упознају лепоте природе, истажују и у срцу Парка природе дишу пуним плућима.

„Нема мобилних телефона, нема свих тих уређаја који нама одвлаче пажњу да деца не могу да уживају у природи. Ми смо по цео дан у природи, уживамо, санкамо се, грудвамо, правимо снешка, правимо игло, тако да шетамо са крпљама по дубоком снегу, тако да деца потпуно доживе природу у пуном сјају и пуној лепоти”, каже Бранислав Донић из Београда.

За одмор у миру и тишини Голије породица Луковић отворила је врата свог дома туристима који желе јединствен доживљај на 1.400 метара надморске висине.

„Снег од метра, метра и по, не прави неки проблем тако да нормално се функционише. Ево, сад док је био онај велики снег преко метар и по, овуда пролази поред нас комби из Ивањице, који значи 40 километара вози децу до школе”, каже Младен Луковић, домаћин са Голије.

Луковићи знају да боравак на планинској лепотици зачине на посебан начин. Гостопримљиви су, вредни и одани гостима које дочекују у домаћој атмосфери. А на скијање, на брдо Дајићи локалним аутобусом долазе и Ивањичани.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи