Мештане Врела и Јасеновика брину исклизнућа цистерни

Са пруге Ниш-Зајечар у току је уклањање цистерни са фосфорном киселином које су исклизнуле са шина у ноћи између суботе и недеље. Железнички саобраћај је у прекиду на том делу, а житељи оближњих села Врело и Јасеновик забринути су због учесталих инцидената на том делу пруге.

Иако овога пута није било цурења опасних хемикалија, мештани Јасеновика узнемирени су после још једног исклизнућа вагона -цистерни из шина у близини њихових кућа. Бојазан влада и међу житељима Врела.

Од пет цистерни које су исклизнуле превозећи фосфорну киселину из Прахова за Шабац, три су уклоњене. Ради се на уклањању преостале две. Упоредо, изводе се и радови на поправљању оштећеног дела пруге.

„Стручни тим Инфраструктура железнице ради на уклањању и преосталих цистерни. Данас је уклоњена и четврта цистерна, а ради се и на поправљању оштећеног дела пруге”, каже Ненад Станисављевић из Инфраструктура железнице.

Град је упознат са овим проблемима. Предстоји, кажу, сусрет са представницима Инфраструра желенице и житеља Јасеновика, како би се дошло до евентуалног решења, до потпуне реконструкције пруге чији је почетак најављен за април ове године.

број коментара 0 Пошаљи коментар