Без непријатних мириса на фармама

Да наши фармери прате европске иновације доказ је и најновији препарат француских научника чије компоненте веома успешно са фарми елиминишу амонијак и спречава појаву заразних болести.

Драгомир Давидов из Меленаца дуже од пет деценија бави се узгојем свиња на његовој фарми. Увек има између четрдесет и педесет крмача тристотине товљеника и око двестотине товљеника. Посебну бригу води око хигијене јер то је како нам каже најбитнији услов за квалитетан производ. Највећи проблем је како елиминисати амонијак, али и тим мукама је дошао крај јер је набавио производ са којим је успешно решио проблем.

"Ово ће ми значити да потпуно елеминишем амонијак од када сам ово добио", објашњава Драгомир Давидов и додаје: "Задавао је највише проблема када се суше јаме или када се пере онда се покреће тај амонијак па више смрди".

Како се примењује.

"Препарат може да се користи у живинарству, свињарству и говедарству, јако му је једноставна примена, производ служи за смањивање амонијака и влаге у објектима, а самим тим и појаву заразних болести и бактерија, објашњава Данило Јаковљевић Нидалав.

О којој је материји реч?

"То је природан производ који се прави уз помоћ природних материјала и минерал који смо нашли у Бретанији у Француској, а компанија је урадила специјалну технологију за производњу мистрала, истиче доктор Драгош Нисторица из "Мистрала".

О примени нове технологије на нашим фармама разговарало се и на семинару у Новом Саду на којем су присуствовали не само из Србије већ и Словеније и Румуније.

 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар