Чисте се путеви у Панчеву и околини

Од прошле године за зимско одржавање локалних путева у Панчеву задужено је предузеће „Декоформ” из Београда. Ових дана имали су доста посла. Иако на коловозима другог и трећег реда има снега, сви путни правци су проходни, а јавни саобраћај се одвија без задржавања и кашњења.

Снег који већ неколико дана пада у Панчеву и околини задао је доста посла путарима, а проблеме возачима. Споредне улице, паркинзи и тротоари нису добро очишћени, али су сви путеви проходни.

У предузећу „Декоформ”, задуженом за зимско одржавање локалних путева у Панчеву, кажу да имају довољно механизације, соли и људи да покрију четврти степен дежурства, који је тренутно на снази.

„Имамо путарско возило, три камиона од 10 тона и два камиона од 15 тона. Толико захтева четврти степен приправности. Имамо довољно соли и ризле. Со сипамо на градске улице, а мешавину соли и ризле на општинске путеве”, каже Горан Нешковић, шеф Зимске службе.

У Градској управи Панчева задовољни су радом предузећа, које је ангажовано након тендера.

„Ми смо задовољни када су улице проходне, под било којим условима, и кад су веће падавине, као што се очекује до краја дана, и кад су мање”, наводи Славе Бојаџијевски из ЈП Урбанизам.

У Панчеву се чисти око 300 километара путева, од чега је 105 километара првог приоритета. Највише се води рачуна о критичним тачкама које су сваке зиме на истим местима.

„Критичне тачке су на надвожњацима, због њиховог положаја и могућности залеђивања, на мостовима и путевима ка појединим насељеним местима”, објашњва Славе Бојаџијевски.

Према прогнози Хидрометеоролошког завода, снег ће наставити да пада до краја дана и сутра, па се возачима саветују опрез и стрпљење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво