Књиге за библиотеку Прве крагујевачке гимназије

Као резултат акције Радио Београда „Књига солидарности” прикупљено је више од 3000 књига за Прву крагујевачку гимназију, која је настрадала у пожару почетком прошле године. Књиге су им уручене данас.

У Дописништву РТС-а у Крагујевцу почетком новембра прошле године посредством ове акције за један дан грађани и институције донирали су 2000, а у холу Радио Београда 1200 књига.

Слушаоци и гледаоци РТС-а који су донирали једну или више књига из своје библиотеке, заузврат су добили једно издање РТС. На овај начин, грађани Београда и Крагујевца дали су допринос у опремању гимназијске библиотеке.

„Први пут ове године књиге су намењене Првој крагујевачкој гимназији, а идеја је рођена на саајму књига и то последњег дана, имали смо мало времена за припрему па је можда одзив био мањи од очекиваног, али је то сасвим пристојан број и књига и дародаваца”, каже Драган Инђић, Одговорни уредник РТС Издаваштво.

Протекле школске године тим који реализује ову акцију предвођен уредником Михаилом Шћепановићем, опремљено је десет библиотека у школама Србије, уручено је више од 15.000 књига.

„За ову годину планирамо још неких десет гостовања, реализовање Књиге солидарности. Углавном су то средине сиромашних општина и школа којима је књига у истину неопходна”, наводиМихаило Шћепановић, Уредник Програмске акције Књига солидарности.

Дописништву РТС-а у Крагујевцу додељена је захвалница за сарадњу у најстаријој програмској акцији „Књига солидарности”,а затим су гимназијалцима уручене књиге.

„Толико прикупљених књига у овој акцији ће бити једна велика добит за Прву крагујевачку гимназију,за њену библиотеку, наставнике а пре свега ученике” каже Славица Марковић, директорка Прве крагујевачке гимназије.

До сада је у овој акцији сакупљено око три милиона књига, основано је и допуњено преко 1300 градских и сеоских сколских библиотека и отворено 37 књижница у 6 европских земаља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи