Краљево: Решен прилаз хитној помоћи

Краљевачка служба Хитне помоћи која, због саобраћајних гужви, деценијама ради у отежаним условима, на пролеће добија нови прилаз. До комплекса Здравственог центра "Студеница", који запошљава 1.700 људи, долази се уском улицом која је због великог броја паркираних аутомобилa увек закрчена.

Кола Хитне помоћи, чак и под ротацијама, не могу да се пробију, од цивилних возила. На свега неколико десетина метара од краљевачког Здравственог центра неретко морају да чекају и пацијенти којима је живот угрожен.

"Више потрошимо ту времена него oд места одредишта до пацијентра", каже један возач краљевачке Хитне помоћи.

"Од када ја овде радим, а то је више од 30 година проблем је присутан, а нарочито задњих година када се број возила енормно увећао у односу на инфраструктуру града", каже Душан Мицић, начелник Хитне службе Краљево.

Проблем би требало да буде решен до краја ове године, обећавају градски челници. План је да се направи нови прилаз поред зграде Интернистичке болнице. Пројекат је спреман.

"Јавну набаку смо планирали почетком пролећа да распишемо, и у току лета да ти радови буду завршени, или до јесени да буду завршени, да све буде решено како треба", наводи Александар Несторовић, директор ЈП за уређивање грађевинског земљишта.

Прилаз ће бити двосмеран и забрањен цивилним возилима.

"Надамо се да ће овим решењем сада, да се неће дешавати такве ситуације и да на тај начин пружамо бољу здравствену услугу, продужавамо и квалитет људског живота", каже Мирјана Крчевинац, директорка Дома здравља Краљево.

За изградњу прилаза и расељавање грађана чији ће привремени објекти бити срушени, у градском буџету обезбеђено је 15 милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво