Јагодина: Обновљена једна од највећих школа

Средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима Републике Србије и локалне самоуправе, у Јагодини је реконструисана једна од највећих основних школа. Реконструкција је коштала 102 милиона динара.

Нешто мање од хиљаду ђака основне школе „Рада Миљковић” у Јагодини крај првог полугодишта дочекаће у потпуно реновираном објекту. Од почетка школске године они су наставу имали у другим школама и на Факултету педагошких наука.

Због обимних радова пресељење у нову школу каснило је неколико месеци, али сада после реконструкције школа у потпуности задовољава све европске стандарде једне образовне установе.

„Задовољни смо заиста,добили смо једну модернију школу која је неупоредиво и квалитетнија и функционалнија у односу на школу какву смо имали пре ове реконструкције”, каже Сања Прибаковић, директорка Основне школе „Рада Миљковић”.

Средства за реконструкцију школе обезбеђена су преко канцеларије за управљање јавним набавкама Владе Републике Србије, али и из локалног буџета.

„Учешће канцеларије је 68 милиона динара, а општина Јагодина дала је 34 милиона динара. Када су у питању деца и млади Ви знате да смо ми увек максимално улагали”, наводи Драган Марковић, председник Скупштине града.

„Велики број локалних самоуправа у сарадњи са канцеларијом за јавна улагања је са министарством просвете у адаптацији и опремању школа, тако да је министар Младен Шарчевић изузетно задовољан када види плодове тог заједничког рада”, каже Марко Миленковић, државни секретар министарства просвете,науке и технолошког развоја.

Ова школа једна је од 19 у Србији која је у систему е-твининг школа и ради на пројектима са школама Европске уније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи