Нова опрема у кикиндској болници

Општа болница у Кикинди која збрињава 80 хиљада грађана северног Баната добила је нови мултислајсни скенер којим је замењен стари уређај, добијен пре више година из панчевачке болнице.

Новим скенером проширен је опсег анатомских регија које се могу прегледати тако да пацијенти више неће морати посећивати веће центре како би урадили одређене прегледе. 
 „Коначно да смо добили 16- слајсни ЦТ захваљујући покрајинском секретаријату. Вредност тог ЦТ-а је 27,5 милиона динара”, каже директор Опште болнице у Кикинди др Мирко Стојисављевић.

Поред ЦТ апарата кикиндска болница је прошле године набавила анестезиолошки монитор, хируршку камеру, лапараскопску опрему, два ултразвука, електрохируршку јединицу, аналогни рентген апарат - све у вредности од 55 милиона динара.

„Општа болница у Кикинди је доминантна здравствена установа Севернобанатског округа где се лечење спроводи на око 80 хиљада грађана уз озбиљан труд и напор запослених у овој установи”, наводи доцент др Зоран Гојковић, Покрајински секретар за здравство.

У кикиндској болници се прошле године запослило 14 нових лекара, а 26 је на специјализацији. У плану је обнављање опреме за очну амбуланту. Град Кикинда је већ уплатио средства за целокупну реконструкцију зграде болнице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи