Ученици техничке школе из Уба направили кућице за незбринуте псе

У акцији "Дом за све нас" ученици и наставници Техничке школе на Убу на часовима практичне наставе праве кућице за незаштићене уличне псе. Подржала их је и локална самоуправа.

Будући машинбравари, из убске Техничке школе, решили су да кроз рад на практичној настави, помогну напуштеним псима. Израдом прве две кућице за псе луталице, идеју својих професора, спроводе у дело:

 

"Ми доживљавамо ову праксу као неку хуманитарну акцију за наше четвороножце који немају где који су луталице", каже Мирослав Тадић, ученик убске Тех. школе.

"Радимо на пракси свашта, па је хумано било да радимо ове кућице и да учимо да правимо ствари", каже ученик Дејан Косанић.

Племенита акција наставника и ученика Техничке школе, која је позната по добрим резултатима и друштвено одговорном односу, подстакла је и друге убљане и организације да помогну незаштићеним животињама:

Сретен Обрадовић, наставник практичне наставе у овој школи каже: "Из Уба су учествовала приватна предузеца која су донирала материал, такође и људи добре воље. Иницијатор је био наш школски педагог."

"Било би добро да и наси суграђани учествују у овој акцији, доношења хране где буду постављене кућице. И то би било отприлике прави потез и увек ће наша школа подржати сваку акцију која је хуманитарна", наводи Радован Поповић, орг. практичне наставе, Тех.школе Уб.

Убско комунално предузеће "Ђунис" у оквиру којег ради и једно од бољих прихватилишта за псе у Србији, организоваће преузимање и постављање кућица на најпотребније локације у Убу.

"У сталном смо контакту, у сталној сарадњи, прихватамо било какав вид сарадње и ту смо и ми њима да помогнемо као и они нама. Овај пут се огласила Техничка школа општине Уб, желимо да им се захвалимо на овај начин да кажемо да неће остати ненаграђени. Ми ћемо и даље радити акције са њима и одазвати се било каквом позиву и сарадњи", каже Јелена Маринковић, из ЈКП "Ђунис".

Ученицима убске техничке школе и њиховим наставницима, преостало је материјала да направе још три кућице за напуштене псе. Очекују да ће њихова брига и хуманост према незаштићеним животињама, подстаћи још већи број донатора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво