Јагодина: Ургентно збрињавање у Геронтолошком центру

Током последњег леденог таласа у Геронтолошком центру у Јагодини ургентно су збринуте четири особе. Ради се о људима који нису били у стању да на ниским температурама сами о себи брину те им је у сарадњи са Центром за социјални рад обезбеђен привремени смештај.

Ургентно збринуте особе су због ниских температура и неадекватних услова у којима су живеле биле у лошем здравственом стању. У Геронтолошком центру у Јагодини одмах по прихвату добиле су неопходан медицински третман.

 

"Констатоване су промрзлине стопала које су првог и другог степена, то је одмах истретирано. Код једног лица је и респираторна инфекција као последица дужег излагања ниској температури", каже др Оливера Јаковљевић, лекар у Геронтолошком центру у Јагодини.

Иако су сви смештајни капацитети у Геронтолошком центру попуњени, за ургентно збрињавање особа са целе територије поморавског округа организовале су се све службе.

"Обезбеђен је и адекватан простор за смештај таквих лица док год су временске прилике овакве они ће бити код нас", каже Милан Стојановић, директор Геронтолошког центра у Јагодини. На питање колико дуго таква лица могу да буду овде смештена, одговара: "Могу да буду до месец дана, али веома често ми та лица преведемо у редован смештај."

У сарадњи са центрима за социјални рад Јагодине, али и околних градова за особе које су овде ургентно смештене тражи се најбоље решење, где ће и како наставити живот када изађу из Геронтолошког центра.

број коментара 0 Пошаљи коментар